Окта супериорна во дуелот со LC Waikiki

Окта 12-5(3-1) LC Waikiki

Окта: Драганче Стојановски 25’ 29’ 40’ Живко Котевски 40’ Александар Јовчевски 21’ 22’ Душан Босиљанов 6’ 11’ 28’ 40’ Виктор Ристовски 14’ 30’
LC Waikiki: Едит Салковиќ 34’ 35’ 37’ Алојз Перхај 5’ Стефан Цветановски 35’

Екипите на LC Waikiki и Окта одиграа прво полувреме во кое кај Окта до израз доаѓаше колективната игра, додека пак кај LC Waikiki беше воочлива слабата физичка подготвеност. Иако на полувремето се отиде со 3-1 во корист на Окта екипата на LC Waikiki беше настојчива и се обидуваше да фати резултатски приклучок. Окта продолжи со тимска игра и максимално ја користеше долгата клупа што вроди со плод и се стекнаа со високи 9-1 на 7 минути до крајот на мечот. LC Waikiki на 4 минути до крајот на мечот со 4 погодоци успеа да го ублажи поразот кој на крајот изнесуваше 12-5.