Систина со пресврт до победа над Борис Трајковски

Аџибадем Систина 7-3(2-3) Борис Трајковски

Аџибадем Систина: Игор Ѓорѓиев 29′ 39′ Бојан Саздовски 30′ Кристијан Димковски 19′ Мирослав Неделковски 16′ Никола Трајковски 39′ 40′
Борис Трајковски: Љубомир Стојановски 5′ Јован Димовски 12′ 13′

Динамично прво полувреме одиграа екипите на Систина и Борис Трајковски, уште на самиот старт двете екипи започнаа со офанзивен стил на игра и се редеа шанси за гол на двете страни. Екипата на Борис Трајковски беше поконкретна и успеа своите шанси да ги претвори во погодоци за солидно водство од 3-0. Кон крајот на полувремето екипата на Систина направи неколку промени во играчкиот кадар и успеа да постигне два брзи погодоци и да се врати резултатски во игра. Сепак на полувремето се замина со предност од 2-3 за Борис Трајковски. Во второто полувреме екипата на Систина успеа да ги консолидира своите редови и со посериозен пристап да влезе во натпреварот што резултираше со целосен резултатски пресврт, кој успеаа да го сочуваат се до крајот и да го добијат натпреварот со 7-3.