Костов со 4 погодоци посветени на својата идна сопруга му донесе победа на С.Ц. Борис Трајковски над Мепсо

С.Ц. Борис Трајковски 5-3(2-2) Мепсо

С.Ц. Борис Трајковски: Влахо Костов 5’ 18’ 24’ 30′ Александар Михајловски 35′
Мепсо: Диме Рошкоски 14’ 34′ 40′ Борис Трајковски 19’

Исклучително израмнето прво полувреме одигра екипите на С.Ц. Борис Трајковски и Мепсо, иако екипата на С.Ц. Борис Трајковски прва дојде до водство Мепсо со борбена игра успеа да парира и издејствува шанси кои ги претвори во гол факјаќи резултатски приклучок. Во ваквата игра и двете екипи играа егал на полувремето 2-2. Во второто полувреме екипата на С.Ц. Борис Трајковски лагодарение на расположениот Влахо Костов успеа резултатски да се одвои при резултат 4-2. Екипата на Мепсо намали на 4-3 преку Рошкоски но екипата на С.Ц. Борис Трајковски беше при себе и со добро контролиран напад и своја препознатлива игра успеа да го задржи нивото и да го добие овој натпревар со 5-4.