ВИП ја искористи кратката клупа на ЕЛЕМ и дојде до победата

ЕЛЕМ 3-6(2-2) ВИП

ЕЛЕМ: Павле Маџовски 9’ Златко Станковски 12’ Ивица Апостоловски 22’
ВИП: Мартин Тодоровски 3’ 20’ 27’31’ Васко Дојчинов 35’ Мартин Ангеловски 40’

Израмнето прво полувреме одиграа екипите на ЕЛЕМ и ВИП. И на двете страни се играше доста цврсто во одбраната екипите не дозволуваа лесно да се дојде до отворен шут на гол. Во ваквата израмнета игра и двете екипи успеаа да постигнат по два гола и на полувремето да заминат со нерешен резултат. На почетокот на второто полувреме се продолжи со егал натпревар но екипата на ВИП успеа да ја искористи кратката клупа на ЕЛЕМ и со чести измени држеше високо ниво на игра што на крајот резултираше со висока победа од 3-6.