Матрикс ги искористи грешките на Окта за сигурна победа

Окта 0-5(0-2) Матрикс

Матрикс: Антонио Богдановски 1′ Дарко Цветковски 19′ Бојан Марковски 25′ Велче Јордановски Никола Христовски 40′

Натпреварот помеѓу екипите на Окта и Матрикс имаше одличен почеток за екипата на Матрикс која уште во првата минута го отвори резултатот со одличен погодок на Богдановски. Поовој рано примен погодок екипата на Окта се префрли во противничкото поле со цел да дојде до израмнување. Екипата на Матрикс одлично ја имаше поставено својата игра во одбрана и преку контра напади успеа да го зголеми водството кое на полувремето изнесуваше 2-0. Во вториот дел екипата на Окта започна со промена на тактиката во фаза на напад играјќи со голман играч со цел да створи вишок, но и ваквата тактика не им донесе резултат напротив екипата на Матрикс ја искористи празнината во одбраната за зголемување на водството и конечна победа од 5-0.