Биљарски со 4 гола го водеше Bestway Solutions до победа на Леар

Bestway Solution 9-7(3-1) Леар

Bestway Solution: Глигор Биљарски 6” 12” 13” 26”, Дамјан Темелкоски 25”, Ненад Стојковски 30” 32”, Петар Стефановски 40”, Марко Неделковски 40”
Леар: Робертино Златевски 10” 37”, Маријан Ѓорѓиевски 27” 30”, Борче Ристесвски 29” 33”40”,

Екипата на Bestway Solution максимално мотивирано влезе во дуелот со Леар. Уште на самиот старт во раната фаза од натпреварот, во 6та минута екипата на Bestway Solution постигна гол преку Биљарски за водство од 1-0, но екипата на Леар ги консолидира своите редови и по 4 минути игра преку Златевски 10” успеа да израмни на 1-1. Bestway Solution вечерва во своите редови го имаше расположениот Биљарски кој со два последувателни гола и хет трик во првото полувреме успеа да му донесе предност на својот тим од 3-1 на крајот на првото полувреме.
Во второто полувреме екипата на Леар со одлична реализација во нападот одлична резултатски да се приклучи , но Bestway Solution имаше своја вечер и со колективна игра и фокус во нападот не му дозволи на Леар да фати резултатски приклучок. Ваквата игра на Bestway Solution му донесе победа на овој натпревар од 9-7.