Во дерби натпревар Фабрика Карпош – ГИМ и Корпа ги поделија бодовите

Фабрика Карпош – ГИМ 6-6(5-4) Корпа

Фабрика Карпош – ГИМ: Тони Котев 4”, Филип Илиевски 11” 12” 29”, Кире Крстевски 10”, Бобан Јоноски 13”
Корпа:Кристијан Велковски 7” 11”, Мартин Анакиев 3” 21”, Дончо Аргировски 5” 36”

Екипата на Корпа одлично го отвори дуелот со Фабрика Карпош – ГИМ. Уште во раната фаза од натпреварот 3 преку Анакие поведе со 0-1. Но Фабрика Карпош – ГИМ веќе во следниот напат преку Котев 4” успеа да израмниа на 1-1. Корпа со одчично поставен напад успеа преку дуото аргировски-валковски да дојде до водство од 3-1. Екипата на Фабрика Карпош – ГИМ успеа да ги консолидира својте редови и да се врати во натпреварот. Во понатамошниот дел од полувремето се играше гол за гол. Кај Фабрика Карпош – ГИМ расположениот Илиевски со два гола успеа да му донесе предност на својот тим од 5-4, резултат со кој се отиде на полувремето.
Во второто полувреме и двете екипи играа затворен фудбал, со цврста одбрана која на противникот не му дозволуваше да дојде до отворена шанса за гол. Во ваквата игра и двете екипи играа егал натпревар. Ниедна од екипите резултатски не се издвои, па на крајот натпреварот заврши со 6-6, резултат кој на двете екипи им донесе по 1 бод.