Во драматична завршница ТАВ и LC Waikiki ги поделија бодовите.

ТАВ 5-5(4-1) LC Waikiki

ТАВ: Сабри Лесковица 1”, Алексо Новески 2”, Петар Мартиновски 9” 23”, Новица Попоски 15”
LC Waikiki: Еркан Ибраими 6” 36”, Адмир Халилович 37”, Ергин Алими 38” 40”

Екипата на ТАВ одлично го отвори натпреварот против екипата на LC Waikiki, тие преку Лесковица успеаа да поведат уште во првата минута од натпреварот. Само минута подоцна му се приклучи и Новески за водство од 2-0. По ова рано водство на ТАВ екипата на LC Waikiki ги консолидира своите редови и во 6” преку Ибраими успеа да намали на 2-1. Сепак во ова прво полувреме екипата на ТАВ имаше подобра завршница па успеа да го зголеми водството на 4-1, резултат со кој се замина на полувремето.
Во второто полувреме ТАВ продолжи со одличната игра и успеа преку Мартиновски да ја зголеми предноста на 5-1. Екипата на LC Waikiki во завршницата на натпреварот наметна силно темпо и почна да ја топи високата предност на ТАВ. LC Waikiki до 38” дојде до само 1 гол негатива, што ја направи завршницата на овој натпревар вистинска драма. Во ваквата драматична завршница екипата на LC Waikiki успеа да дојде до реми со резултат од 5-5.