Во дуелот на новаците Маркарт подобар од Искрател Груп

Искрател Груп 1-11(0-7) Маркарт

Искрател Груп: Никола Велевски 36′
Маркарт: Миле Радевски 1′ Алмир Адиловиќ 3′ Диме Шољев 4′ 26′ Александар Ристовски 8′ Пеце Стојанов 11′ 13′ 38′ 39′ Тоше Трајковски 20′ 31′

Дуелот помеѓу дебитантите Искрател Груп и Маркарт започна динамично и со висок ритам на игра. Екипата на Маркарт уште во првата минута го отвори резултатот, што навестуваше ефикасно полувреме. Брзо примениот погодок ја растури целата концепција на екипата на Искрател Груп и по ова следуваше вистинска канонада кон нивниот гол. До крајот на полувремето екипата на Маркарт ја контролираше играта и од минута во минута го зголемуваше водството за високи 0-7 на полувремето. Во второто полувреме екипата на Искрател Груп со сите сили се обидуваше да го намали високото водство на екипата на Маркарт , но Маркарт ги одолеваше нападите на Искател Груп и го зголемуваше водството за на крај да го добиат овој натпревар 1-11.