Гранит со одлично второ полувреме до победа над Маркарт

Гранит 8-7(3-3) Маркарт

Гранит: Стефан Тевдовски 27’ 36’ Дарко Петровски 14’ 16’ 29’ Сашо Каровски Џуме 24’ Николче Глигуровски 10’ Пепи Мицев 26’

Маркарт: Александар Ристовски 26’ Пеце Стојанов 12’ 22’ 32’ Диме Шојлев 20’ 34’ Бахтијари Фљурим 18’

Израмнето прво полувреме во висок ритам на игра одиграа екипите на Гранит и Маркарт, почетокот на првиот дел од полувремето одмина во одмерување на силите во кој и двете екипи играа претпазливо и цврсто во одбраната. Прва до водство дојде екипата на Гранит која во 10та минута со голот на Глигуровски го отвори резултатот на 1-0, за само неколку минути екипата на Маркарт одговори и го израмни резултатот на 1-1. Во остатокот од полувремето екипата на Гранит го подигна темпото на игра и успеа да направи предност од 3-1, но како се ближеше судискиот свиреж екипата на Маркарт ја топеше предноста, а во последната минута од полувремето го израмни резултатот на 3-3. Во второт полувреме се продолжи во висок ритам на игра двете екипи наизменично се менуваа во водството се чини дека на крајот пресуди психолошката растеретеност кај екипата на Маркарт на која победата не и беше од значење за понатамошното разигрување. Екипата на Гранит ја однесе победата со резултат од 8-7.