Дуото Шабани-Новески за победа на ТАВ над НЛБ Банка

НЛБ Банка 1-9(1-5) ТАВ

НЛБ Банка: Љубиша Шурлановиќ 20”
ТАВ: Еркан Шабани 11” 14” 24” 34”, Алексон Новески 3” 17” 19”, Петар Мартиновски 29”, Јоваче Видински 39”

Екипите на НЛБ Банка и ТАВ овој натпревар го започнаа во брз и отворен фудбал играјќи чисто во делот на одбраната. Кај екипатана ТАВ натпреварот го отвори Новавски во 3та минута со што му донесе водство на тав од 0-1. Во средината на полувремето Шабани се истакна со одлична игра и со два последувателни гола го зголеми водството на 0-3. Во самиот финиш од полувремето повторно Новевски кој имаше своја вечер со два гола зголеми на 0-5. Екипата на НЛБ Банка во самиот финиш преку Шурлановиќ 20” намали на 1-5.
Во второто полувреме ТАВ продолжи со одлична игра. Екипата на НЛБ Банка се обидуваше да ги смени својте техничко тактички замисли како би можела да фати ритам со цел да го намали водството кое го имаше стекнато ТАВ во првото полувреме, но ТАВ имаше своја вечер, не дозволи изненадување, па на крајот славеше со 1-9.