Лукоил во висок ритам до победа над Аџибадем Систина

Лукоил 7-3(4-2) Аџибадем Систина

Лукоил: Марјан Цветковски 40’ Александар Аврамовски 5’ Игор Дамјановски 12’ Мартин Алаѓозовски 26’ Лоренцо Николовски 16’ 17’ 27’
Аџибадем Систина: Никола Малјановски 3’ Кристијан Димковски 18’ Далибор Дамјановски 33’

Екипата на Лукоил мошне мотивирано влезе во натпреварот против екипата на Аџибадем Систина. Уште на самиот старт наметна висок ритам на игра и со пресинг по целиот терен не и дозволи на Систина да ја игра својата препознатлива игра. Во првото полувреме преку контра напади екипата на Лукоил успеа да си обезбеди водство од 4-2. Во второто полувреме екипата на Лукоил продолжи во ист ритам не давајќи и на екипата на Систина да фати резултатски приклучок и да се врати во натпреварот. Во текот на целото второ полувреме и до крајот на мечот Лукоил успеа да ја задржи предноста и да дојде до победа од 7-3.