Сава Осигурување ги искористи грешките во одбраната на Маркарт за победа

Маркарт 5-8(2-4) Сава Осигурување

Маркарт: Александар Ристовски 1’ 5’ Мартин Стојанов 26’ 37’ 38’
Сава Осигурување: Андреј Китановски 16’ 36’ Коста Глигуровски 23’ 28’ 39’ Јовица Марковски 2’ 3’ Трајче Илиевски 14’

Екипата на Маркарт уште на самиот старт постигна погодок во дуелот со Сава Осигурвање, неколку минути подоцна во 5та минута уште постигна уште еден погодок за 2-0. По оваа негатива екипата на Сава осигурвање направи неколку промени во играчкиот кадар ја пронајде својата игра и до крајот на полувремето успеа да направи целосен резултатски пресврт. На полувремето се замина со резултат од 2-4 во корист на Сава Осигурување. Во второто полувреме екипата Маркарт со сите сили се обидуваше да фати резултатски приклучок, но екипата на Сава Осигурвање имаше целосна контрола врз играта и резултатот и рутинирано го заврши овој натпревар со победа од 5-8