Сава Осигурување со одличен финиш до победа над Уни Банка

Уни Банка 6-10(1-3) Сава Осигурување

Уни Банка: Ивица Орозовски 23’ 27’ Марко Ташков 17’ Владислав Хаџидинев 21’ Ангел Петков 35’ Александар Кузинаков 34’
Сава Осигурување: Јовица Марковски 10’ 19’ Коста Глигуровски 8’ 24’ 31’ 38’ Андреј Китановски 27’ 37’ Трајче Илиевски 39’ 40’

Екипите на Уни Банка и Сава Осигурување натпреварот го започнаа со отворен фудбал и целосен акцент на нападот. Во првото полувреме екипата на Сава Осигурување имаше подобра реализација додека пак Уни Банка не успеа еколку чисти шанси за гол да ги реализира па на полувремето Сава Замина со предност од 1-3. Во второто полувреме екипата на Уни Банка преку колективна игра успеа да го израмни резултатот и со тоа натпреварот влезе во егал завршница. Во самиот финиш екипата на Сава Осигурување ги консолидира своите редови и со одлична реализација успеа да извојувца победа од 6-10.