С.Ц. Борис Трајковски со сигурна игра до победа над Уни Банка

С.Ц. Борис Трајковски 6-3(4-1) Уни Банка

С.Ц. Борис Трајковски: Влахо Костов 2’ Горан Андоновски 5’ 18’ 35’ Александар Василевски 15’ 31’
Уни Банка: Ангел Пеков 9’ 39’ Александар Кузинаков 22’

Возбудливо прво полувреме одиграа екипите на С.Ц. Борис Трајковски и Уни Банка, екипата на С.Ц. Борис Трајковски одлично го отвори овој натпревар со евро гол на својот играч Костов. Ова рано водство им даде дополнителен мотив па само неколку минути подоцна успеаа да го зголемат водството. Екипата на Уни Банка се обидуваше да најде против игра но ова прво полувреме екипата на Борис Трајковски прикажа одлична игра и го доби полувремето со резултат од 4-1. На стартот на второто полувреме екипата на Уни Банка успеа да реализира да да го намали водството на С.Ц. Борис Трајковски на 4-2, овој рано постигнат погодок ја мотивираше екипата на Уни Банка која фрли се на една карта и започна со целосна офанзива. Таквата отворена игра на екипата на Уни Банка умешно ја казни екипата на С.Ц. Борис Трајковски која преку контра напади успеваше да реализира и да го добие натпреварот со резултат од 6-3.