Џонсон Мети во второто полувреме до победа над Сава Осигурување

Џонсон Мети 4-3(2-2) Сава Осигурување

Џонсон Мети: Бојан Дејановски 3′ 21′ Бране Стојановски 6′ Благоја Божиновски 22′
Сава Осигурување: Ивица Минов 7′ 19′ Коста Глигуровски 25′

Првата фаза од полувремето од натпреварот помеѓу Џонсон Мети и Сава Осигурување му припадна на Џонсон Мети, тие уште на самиот почеток на натпреварот наметнаа високо темпо на игра и агресивно напаѓаа кон противничкиот гол што резултираше со водство од 2-0 до 6та минута. По ова водство екипата на Сава Осигурување кон средината на полувремето успеа да ги консолидира своите редови и до крајот на полувремето да ја анулира предноста па на полувремето се замина со изедначен резултат 2-2. Во второто полувреме двете екипи продолжија со висок ритам на игра и се водеше жестока борба по целиот терен. Уште на стартот на полувремето екипата на Џонсон Мети го превзема водството со што ја примора екипата на Сава Осигурување да фрли се на една карта тргнувајќи во нападот со цел да дојде до израмнување. Екипата на Џонсон Мети успеа да одолее на силниот притисок кој го вршеше екипата на Сава и го доби овој натпревар со резултат од 4-3.