Џонсон Мети сигурни во дуелот со ТАВ

Џонсон Мети 8-4(5-0) ТАВ

Џонсон Мети: Бојан Дејановски 8’ Благојче Божиновски 6’ Бране Стојановски 38’ Љупче Стојановски 28’ Христијан Стојановски 15’ 24’ Мартин Николовски 19’ Стефан Јовановски 16’
ТАВ:Елмаз Ибрахими 27’ Мартин Стојановски 23’ 26’ Филип 26’

Одличен старт за екипата на Џонсон Мети во дуелот со ТАВ, со погодци во 6та и 8та минута екипата на Џонсон Мети се стекна со солидно вдство од 2-0. По оваа негатива екипата на ТАВ беше приморана да започне со поагресивна игра и да врши притисок кон голот на Џонсон Мети. Екипата на Џонсон Мети со одлично поставена игра во одбраната имаше целосна контрола и не и сотави простор за игра на екипата на ТАВ па го доби полувремето со резултат од 5-0. Во второто полувреме се продолжи со високо темпо на игра во кое екипата на ТАВ со чести промени на играчкиот кадар се обидуваше да фати резултатски приклучок но екипата на Џонсон Мети рутинирано го успори темпото на игра ги затвори приодите кон својот гол и успеа да го добие овој натпревар со 8-4.